Monday, September 14, 2009

6PM

6PM is a story about six strangers and they get this weird colourful notes telling them to go a place before... well obviously 6PM...

every first project for every semester is a group project... masa first year kitorang kene wat like a huge artwork dari sampah (recycled materials), second year plak kitorg kene wat kempen and product untuk mengelakkan pencemaran (product kene wat dari bahan2 recycle gak)...so now that i'm in third year... it never crossed my mind that for our first project we had to do a short movie... which was way cooler than working with recycled materials over and over again...

the main props for our movie would probably be the big letters.. here we are at the studio making those letters...


dalam movie ni aku pegang watak pompuan yang dapat huruf N... aku memang tak reti belakon ar... aku asyik rakam2 orang je keje tapi diri sendiri malu2 depan video cam.. kak az pegang watak G, pagad watak I, shahir sebagai S, khai plak kene bawak huruf E and sarip the one with the capital D... kat bawah video time kitorg shooting...



aku sekarang tidak akan kutuk2 and komplen dah kalo tengok movie... making movies is hard work... especially when you have six actors yang watak nye sume lain2.. tempat nak belakon pon kene lain2... ngan kene selitkan jadual shooting lagi antara kelas... but it was so much fun!

No comments:

Post a Comment