Friday, July 10, 2009

the unexpected events


last time we went ice skating i really didn't skate much.. let's just say i went in the ice rink and only skated around it twice (tu pon pegang tepi-tepi tu and gerak macam orang baru tumbuh kaki)... pastu aku terus kuar sambung rakam diorang skate... aku agak nyesal laa.. so kali ni aku macam semangat plak nak ice skating... time ni syaf, esoknye nak kene gi uitm perak balik dah... sambung student life dier...


dalam kol 12 lebeh epud amik aku and kitorang amik syaf plak... pastu amik aishah... last skali amik suraya... syaf tak semangat sangat nak ice skating.. tapi suraya ngan aishah macam dah seronok dah... epud plak aku tak payah terangkan ar... dier memang suka ice skating... sebelom gi umah syed... kitorang stop kejap kat umah mozek... gloves epud ada dalam simpanan mozek... mozek tak dapat ikot sebab ada hal.. farah pon sama (kecewa timbul seketika)...


lepas amik gloves dari mozek... epud nak kuarkan duit jap.. so kitorang singgah jap petronas section 15... in the car suraya, syaf ngan aishah talked about a guy (i think he's a singer) named afgan... kitorang terus pegi umah syed lepas epud dah kuarkan duit... dari jauh lagi aku bleh nampak dua orang budak kecik and a man kat luar umah syed... rupe2nye tu ayah dier ngan adik2 dier... aku tak penah terbayang pon syed ade adik... tibe2 sorang wanita berbaju kurung kuar dari umah syed... datang ke arah kereta epud... (aku cepat2 tutup camera time ni)... wat sementara waktu kitorang kene interview jap ngan mak syed... "hah.. makcik nak tau jugak ngan sape si syed ni poya2..." so kitorang pon sebut ar nama dan tempat belaja masing2...


niman dari limkokwing sebenarnye sebab hantar borang... bile niman sampai, syed naik ngan niman... kitorang behenti jap kat tepi jalan... nak bahagi-bahagi orang... biar ar sorang duduk kereta niman skali... so takde ar penuh sangat kereta epud... lepas bincang2 sikit.. last2 aku yang naik skali ngan niman and syed...


dalam kereta syed cakap pasal kesesakan lalu lintas yang mungkin disebabkan oleh jenglot... niman plak dapat kol dari mak dier... his mother ask him the basic questions a mother would asked kalo anak2 diorang kuar... syed lepas tu main2 ngan tempat nak nyalakan rokok tu.. aku mati2 ingat bende tu panas rupe2nye tak...


aku rasa ada betol la bila orang cakap jangan terlalu excited pasal something... kalo tak jadi nanti kecewa... boleh plak kat sunway, ice rink tu digunakan untuk “Skate Malaysia 2009” competition dari 2 julai sampai 5 julai... so tak dapat ar ice skating... (kecewa timbul lagi)...


kitorang sume dah kelaparan dah time ni tapi kene pikir plan lain plak... takkan nak balik je... dah jalan jauh gi sunway ni... tapi sebelom pikir plan lain baik pegi makan dulu... mak aku selalu pesan kalo nak gi mana2 tengok peta atau tanya orang... so that's exactly what we did...
aishah ajak makan kat gasoline... interior gasoline ni agak menarik... dier wat ala2 macam dalam pirate ship... aku tak berape paham sangat nape diorang tak nak letak lampu yang terang... vid cam aku dah la auto blur... tensyen tengok camera niman berfungsi lebeh baik... memang lama ar kitorang order makanan... could the menu get any longer???... banyak gile makanan kat menu dier... last2 aku order chicken maryland je... aku dapat maryland aku agak lambat berbanding yang lain... syed yang dapat makanan awal2 dah abis dah... epud plak macam takde selera nak makan... aku pikir mungkin ade 2 sebab dier xde selera.. satu kecewa sebab tak dapat ice skating... lagi satu sebab nasi dier dihidangkan dalam mangkuk macam nak bagi baby makan takut tumpah and ada gak nampak macam mangkuk nak bagi kucing makan... akhirnye chicken maryland aku sampai... aku baru nak pandang chicken aku... tapi sume orang (kecuali syaf sebab jauh sangat dier duduk) dah serang pinggan aku.. sian gile ar sume dah kebuluran...


lepas makan... kitorang gi solat zohor ngan asar kat surau... and after that syed pegi beli tali ... aku tak ingat ar nama dier... tapi tali tu boleh membantu masa syed nak angkat besi kat gym nanti... the rest of us jalan2... aishah nak gi rimba... first time aku dengar aishah cakap nak gi rimba.. aku ingat hutan mana la dier nak pegi dalam sunway ni... rupe2 nye rimba tu stall jual baju... i never expected kitorang akan pegi arcade lepas tu... the last time aku gi arcade.. aku pegi ngan adik2 aku.. tapi aku tengok je diorang main.. aishah ngan syaf masuk kejap je arcade pastu diorang kuar pegi sambung shopping...

ada pentingnye belaja bahasa asing... kalo kite sume faham bahasa jepun mesti dah bleh lawan sampai 4 orang dah main racing kereta... tapi sebab tak paham bahasa.. kene buat-buat paham ar and main pilih je option mana-mana pon...


i never really expected this again... cukup ar kali pertama pengalaman ngan mozek masa kat klcc time pegi uia dulu.. kalo boleh lepas ni tak nak ar ulang lagi (no matter how funny it might seem)... macam mana entah aku, niman and syed tak ingat kereta letak mana... kitorang salah pegi tempat parking... masa tengah cari2 tu terserempak ngan epud, syaf, aishah ngan suraya yang baru lepas salah level parking tapi diorang jumpe gak kereta epud.. dalam pukul 7 lebeh baru jumpe kereta niman... and we headed straight home...