Saturday, June 27, 2009

a week in uiam - part 4

aku tak amik short sem pon aku boleh kene saman... its like i'm a compound magnet or something... aku dengan annur tengah lunch kat bilik... kitorang tapau je.. tibe2 ada orang ketuk pintu... i can't believe it... madam yang sama saman aku sampai 4 kali sebelom ni (sampai result aku kene blok!) muncul with 2 cute minions... dier bawak anak2 dier skali... great~ bagus sangat ar tu tunjuk kat anak2 macam mana nak bagi saman kat orang... madam tu dah kenal dah aku.. siap tanya lagi "dulu awak tingkat 4 kan?"... aku memang malas nak layan... so annur je yang layan madam tu... we both got our names written on her notebook... aku kene sebab tak inform office aku nak stay uia.. annur kene sebab squatting... sebelom dier balik madam tu pandang je aku... what? nak saman ape lagi? aku dah bayar dah sume... sume barang aku dah register dah! what else do you want from me?... "bleh tak awak masuk BRC? saya nak 10 orang ni... " i know that wasn't an invitation.. more like aku memang dah terpaksa... "BRC tu ape?"... turns out BRC is block representative and i can't remember what the C stands for... aku iye kan je.. tapi kalo ade meeting ke ape ke jangan harap aku nak pegi...

dah la.. tak nak ingat dah tragedi disaman... finally it was the last day... masa awal2 aku masuk bilik.. annur suka biar almari dier (almari aku sebenarnye) terbukak... aku pon ternampak 2 tudung yang aku tak penah nampak dier pakai sebelom ni... klakar gile.. satu tu hijau and corak dier macam kulit biawak... lagi satu tu merah pink2 corak bulat2... tudung yang orang indon selalu pakai tu... tapi annur pakai tudung tu untuk gi cafe je.. dier tak kan pakai gi kaed.. aku malas nak turun cafe.. so annur (yang pakai spek) ngan adil (yang pakai tudung annur gak tapi warna pink) tolong belikan untuk aku...


mozek ngan shazu nak bincang pasal komik diorang kat library tengah hari tu... so aku pon siap2 nak gi gak.. tibe2 fuzah masuk compartment aku... "nak gi mana kaydee?"... aku cakap aku nak pegi library... turns out she wants to go to the library too... nak pulangkan buku2 (banyak gile) yang dah way over due... aku dah nak masuk 3 tahun dah kat uia ni... aku baru tau ada perkhidmatan ni... tak payah masuk dalam pon nak pulangkan buku... masukan je kat kotak ni.. macam pos surat... kagum ar aku.. advance gile uia ade bende ni... tapi aku rasa aku kagum sebab first time nampak... aku tengok je ngan penuh kekaguman fuzah masukan buku2 tu one by one...


mozek ngan shazu tak sampai lagi... so fuzah teman aku tunggu diorang... aku pegi kat bahagian children's waiting area... fuzah plak baca surat khabar kat lobby (is it a lobby? i'm not really sure)... aku jarang pegi library... research aku banyak amik kat internet je... tapi rasanya lepas ni tak leh ar wat camtu dah... kene gak pegi library... tibe2 ak nampak mozek ngan shazu masuk library... aku perasan gak ada lagi 2 orang. eh? afri... lagi sorang tu.. "eh syakir pon ade skali?...' aku dengar fuzah cakap sorang2.. aku tak kenal sangat syakir... yang aku tau dier budak landscape sama ngan fuzah... afri aku kenal sebab dier budak first year aad (skrg dah 2nd year ar) and kitorang wat video sleeping macho sama2 skali ngan kak az and shazu akhir sem 2... diorang tempah discussion room and lepas dah cari buku untuk rujukan... sume mule bukak buku...

shazu tunjukan steps sebelom melukis komik... mula2 kuar kan buku rujukan dari komik yang disukai... aku perasan komik kecempremen yang dier penah tunjuk kat aku sebelom ni... mula2 aku ingat dari lukisan tu, kecempremen tu katak... sebab idung dier macam katak dalam apo ke ujang.. ntah ar tak ingat ar... rupenye2 manusia...


aku rasa yahoo messenger macam kene blok je kat library.. so aku bukak meebo and chat ngan shaf ... mozek ngan shazu plak sibok ngan keje2 bahagian masing2 dalam wat komik diorang tu... afri plak dari tadi baca buku je...



malam tu nak dekat pukul 10 baru bertolak balik bangi... mozek cakap nak balik lepas maghrib rupe2 nye diorang setelkan pasal komik tu dulu... dalam kereta aku tanya kat mozek pengalaman (ni kira pengalaman ke?) seminggu kat uia dier camne...

No comments:

Post a Comment