Saturday, June 27, 2009

a week in uiam - part 3

aku bangun pagi tu.. annur still tido.. budak ni bukan ada presentation ke?... aku kejutkan annur... she mumbled sumthing about presenting in the afternoon.. so aku biar je dier tido kejap... fuzah was all over the place... kejap masuk toilet.. kejap iron baju... hari ni budak2 yang amik multidip ada final presentation... aku sendiri tak sabar nak tengok diorang present... tapi nak wat ape pegi awal2... pukul 10 pon belom tentu start present lagi... dalam pukul 10 lebeh mozek datang amik aku kat aminah and kitorang gerak gi kaed... kan betol cakap aku... diorang still tengah prepare lagi.. tampal2 presentation board... aku nampak kak az ngan kak husna and terus pegi kat diorang... mozek plak jalan2 sambil tu rakam2...
video

aku ngan mozek pegi kejap jenguk office lantera... dalam tu shazu tengah siapkan video... kalo la aku dalam kedudukan diorang sekarang mesti aku dah cuak, excited, and ngantok gile... all at the same time... tapi memang best ar tengok diorang present...
video

bunta!... aku nampak bunta kelesuan... yela dah tak tido beberapa hari dah... bunta tunjuk kat aku hasil keja dier... aku kagum gak.. ada bakat gak jadi budak interior walopon dier wat model tak ikot scale... tengah dier semangat promote model dier... tibe2 ada orang datang nak amik gambar dier... tapi aku tak sure orang tu nak amik gambar bunta ke gambar model rumah tu...
video

dah selesai sume present... aku saja kaco2 budak2 studio aku and zatil budak studio aku kat matrik.. ak ngan zatil je budak perempuan junior dalam studio kitorang masa kat matrik dulu... entah camne kitorang tercampak masuk studio senior... aku jumpe inas and aqis... lagi ar aku nak kaco... masa second sem inas masuk kelas bahasa jepun... dier dah tau sikit2 ar bahasa asing tu... tapi aku pelik dier asyik ulang ayat yang sama je... tak belaja lagi ayat lain kot... pastu aku nampak mozek ngan shazu duduk sama gaya borak2 ngan pagad...
video

mozek stay kaed ngan shazu... aku plak balik bilik.. annur dah mesej suruh aku balik bilik... annur ni roomate aku masa kat matrik and roomate aku masa aku duduk kat mahalah maryam dulu masa first year... untuk short sem ni annur squating bilik aku.. dah bilik aku kosong and roomate baru aku budak coz engineering tak amik short sem gak.. so aku banyak spend time kat bilik... lepak2 ngan annur...

aku borak kejap je ngan annur... sebab lepas tu dier terus tertido... fuzah kat compartment sebelah dah nyenyak lama dah... so aku amik hardisk annur.. aku cari movie mana best nak tengok... tibe2 aku nampak folder "aliens in america"... hmmm.. tajuk yang agak best... aku layan cite tu sampai episode 5 straight pastu aku tertido...

esoknye aku lepak bilik je... spend time ngan annur and fuzah... adil pon ade gak.. petang plak aku teman kak husna pegi greenwood beli tiket nak balik kelantan.. aku memang tak berhajat pon nak bawak video camera aku... greenwood is the last place i wanna bring my baby... too crowded... masa tengah tunggu bas nak balik uia.. aku dapat mesej dari kak az.. dier ajak aku join bbq lantera malam tu... aku pon okay je laa.. aku pandang kak husna dengan harapan nak dier join skali.. tapi dier tak layan pon pandangan aku...

malam tu dalam pukol 9 aku gerak gi kaed... sampai je aku dah nampak diorang tengah nak masak ayam ngan hotdog... aku sebenarnye time ni agak segan ar... aku rasa segan gile... there's no reason nak rasa segan sebenarnye tapi aku tetap segan... segan ngan budak2 office lantera yang lain.. kalo ngan budak2 aad je macam shazu, sapek, kak az, izzah ngan latip ak tak segan... maybe sebab diorang satu office sume dah rapat kot.. but i was glad mozek macam dah selese ngan diorang.. diorang pon macam dah selese ngan mozek gak.. cepat gile mamat ni mesra ngan diorang.. pandai pulak dier bergaul... well atleast he's making new friends... time bbq sebab aku segan (bape banyak kali aku nak ulang ni?) aku rakam sikit je... mozek ngan shazu main2... diorang ni dah la muka dah nak sama dah.. perangai pon lebeh kurang...
video

i didn't stay long... kak husna mesej aku cakap nak datang bilik aku... so aku pon balik awal... dalam pukul 11 lebeh... yang lain sume lepak sampai pukul 6 pagi... tak silap aku diorang tengok movie sama2 kat office... malam tu aku ngan kak husna borak2.. sambil tu kak husna pinjam charger laptop aku (laptop kitorang sama jenis)... we talked about alot of things... things i can never reveal in this blog.. kalo tak nanti aku bakal jalan sorang2 gi kelas... annur ngan adil plak layan cite harold and kumar? ke harun and kumar? entah la.. ak tak minat sangat cite2 camtu...

the next day.. kalo pagi aku lepak bilik je.. lepak ngan annur, adil ngan fuzah... tapi sume video tu aku xleh tunjuk... too girlish and bukan untuk tontonan umum... masa kat matrik dulu aku suka wat dajal kat annur, ani ngan miza (roommates aku kat matrik).. aku suka rakam and tangkap gambar diorang tengah tido... time tu aku pakai camera digital aku... boleh plak annur balas balik perbuatan aku ngan merakam aku tido... siap buat dialog lagi.. cis! i will have my revenge...

malam plak aku gi kaed... shazu cakap dier ngan mozek nak bincang pasal komik... so aku pon pegi la.. nak tengok diorang bincang.. tak sangka plak ada hamdi... aku memang suka rakam hamdi ngan bunta... ade je stunt diorang... hamdi amik guitar ni pastu dier main2 nyanyi lagu khas untuk shazu... dier main petik je guitar tu tapi aku still suka tengok sebab kelakar... pastu shazu, hamdi ngan mozek nyanyi lagu kluang man sama2...
video

aku tengok sapek aka brander main game.... aku try gak main game tu tapi aku asyik tembak geng sendiri je... tak lama lepas tu pagad masuk office yang masih tak kemas lagi tu... pagad baru balik dari OU... dalam kol 1 lebeh aku dah mula rasa ngantok... annur pon dah msj banyak kali dah suruh aku balik... fuzah siap ym lagi suruh balik.. dier tau sangat aku mesti online kalo kat kaed... so dalam kol 2 aku balik bilik... i'm not really sure what time the guys balik... tak ngantok ke diorang ni?...
video

No comments:

Post a Comment