Friday, June 26, 2009

a week in uiam - part 2

aku rasa aku still mamai lagi masa kak husna tegur aku time subuh tu... pening gila kepala aku sebab tido kejap je... 2 jam.. but atleast aku dapat gak tido... aku tengok je kak husna letak beg pastu pelahan-lahan amik bantal mr bean dier in attempt to fall asleep on the floor... aku tau sangat dier suka wat camtu konon2 senang nak bangun... sian tengok dier ngantok... but i could'nt help it... i wanted to talk to her... tanpa disedari dier pon tak tido duduk layan aku bercerita... and aku pon dah tak mamai dah dengar dier cite...

wat masa ni memang confirm gila takleh nak lepak kaed... mereka sume bizi gile dah esok final presentation... diorang tengah berjuang tu... so aku ngan mozek decided kitorang kuar gi jalan2 ar... dalam kol 9 mozek amik aku kat aminah... aku tahu mozek sebenarnya tak tido sangat semalam... sebab dier duduk office shazu sampai pagi... tiba2 aku teringat adik aku penah pesan... salah satu dari pengajaran pasal lelaki dier ar... guys are grouchy when they're hungry and when they don't have enough sleep... aku pon tak tahu nape aku suka dengar adik aku ceramah... bukannya boleh pecaya pon tapi aku tetap dengar... so aku pon jadi takut nak rakam2.. plus after the prank we pull on syaf, aku dah jadi lebeh berhati2 bila masa yang seswai nak rakam...

kitorang breakfast kat klcc... and after breakfast kitorang mula2 ingat nak tengok movie... so kitorang try contact niman, syed, epud, syaf and farah... nak ajak diorang sekali... farah plak dah kata okay nak join semalam tapi tak angkat2 phone bila call... syaf pon sama.. niman takleh nak join sebab ada hal... so epud ngan syed je yang bleh... tapi syed recommend tengok movie kat times square... tapi diorang bertolak after kol 2 ptg... so aku ngan mozek pegi kinokuniya dulu... dalam tu kitorang berpecah... aku banyak pegi kat bahagian novels and interior design... mozek plak pegi bahagian komik and novel graphic and other parts yang aku tak pasti...

bila dah puas duduk kinokuniya... kitorang gi makan gelato plak... lepas tu kitorang pon bertolak ar pegi times square nak meet up ngan syed and epud kat situ... tapi ada plak halangan dan dugaan nye... we both could'nt remember where mozek parked the car... aku ingat it was like 9 sumthing tempat letak kereta dier... tapi aku sendiri tak sure... memang masing2 dah cuak dah ni... camana nak balik kalo takde kereta... aku dah tak ingat sangat time ni apa yg berlaku.. yang aku ingat aku tengah risau and timbul perasaan macam masuk the amazing race (yang asia nye)... konon2 ni salah satu daripada road block... find a car to get to your next destination and get your next clue... lepas dah puas cari... akhirnya mozek jumpa gak... kat 9A...


dalam kereta aku dah gelak2 sorang2 dah... tapi dalam hati la... apasal la aku tak rakam masa tak jumpa kereta... ha'ah.. aku sibok layan perasaan cuak aku... tak profesional la camni... sampai je kat times square kitorang terus gi surau solat zohor... and after that kitorang gi borders... skali lagi dalam borders tu kitorang bepecah... mozek wat hal dier.. and i started to search for the interior design section... i found a book that cost rm150.. its about asian's interior design focusing on the materials used like woods and other materials... that got me occupied for like 20 seconds and i got bored.. so i started searching for mozek... aku jumpe dier tengah sengeh sorang2 baca komik the simpsons... aku cakap kat dier aku bosan... "find a book and read..." dier ckp still sengeh2 baca komik tu... so aku pon pegi la cari buku lagi... setiap satu buku aku spend 10 saat je maksimum... tengok cover dah la.. buku2 yang menarik perhatian aku dah la over rm100... and then i got bored again...

tiba2 aku dapat mesej dari syed.. syed nye tayar motor bocor... and diorang tengah tolak motor tu sampai time square... sian gila diorang... aku cari mozek balik... nak ajak dier tolong syed and epud... dier still baca komik simpsons tu tapi kali ni tiada sengeh2.. bila aku call syed tanya nak kitorang tolong ke tak... syed cakap takpe.. sebab dah nak sampai dah... so aku pon sambung ar tengok2 buku2 lagi... sampai la aku dapat mesej dari epud yang diorang dah sampai... i went to look for mozek... again!... tapi tak jumpe... cari punye ar cari... aku jumpe dier macam dah pengsan tersandar kat dinding ngan buku plak terbukak... tak kan dah mati kot mamat ni... baru tadi nampak dier sengeh2 baca komik... pastu aku start pikir balik... mozek dah la tak tido semalam... dier drive plak tu... pastu ngan trajedi amazing race lagi... can someone die in a book store because of kepenatan?... i guess not sebab dier tersedar and kitorang pon kuar borders gi jumpe syed and epud...

rupe2 nye syed bawak kereta dier... diorang main2 je pasal tayar bocor tu... mozek was too tired to drive.. so syed yang bawak kereta dier... dalam kereta plak farah baru nak call aku balik... tapi syed yang jawapkan... kitorang terus balik uia pastu singgah jap kat mahalah safiyah tempat suraya untuk short sem ni sementara mahalah sumaiyah tengah renovate... kitorang lepak jap kat cafe safiyah... syed plak ada bawak bekal makanan dier sendiri...


rasa nye diorang ni tak penah nampak mesin cuci gambar segera kot... kat luar cafe safiyah ade mesin ni... aku sendiri tak penah guna walopon merata2 kat uia ada bende ni...


malam tu memang kitorang plan nak kuar makan sama2... kali ni farah ada sekali... epud ngan syed lepak uia... pegi pasar malam pastu terserempak ngan suraya tengah berpasar malam ngan kawan2 and roomates dier... we decided to go eat at kg baru... syed yang lead... katanya kl ni mainan dier... tapi kitorang salah jalan kejap sebelom sampai kg baru...


ni la dier first time aku try hisap shisha... sume dah jadi naga dah... syed ngan epud ar paling seronok hisap shisha... aku memang tau suraya memang suka bende2 camni... dier pon try gak.. masa awal2 dier isap dier pegi hembus kat muke mozek... lama2 baru suraya dah leh wat gaya dier sendiri isap shisha... hembus ke atas... farah ngan mozek je tak try... aku try tapi tak rasa pape... dah aku isap pon macam tak isap... aku sedut sikit je...


dah abis makan and dah puas hisap shisha (rasanya ada yang puas lagi)... kitorang pon bertolak nak balik uia... syed ngan epud plak balik bangi... kitorang kene balik sebelom kol 12 takut pak guard uia tak bagi masuk kalo lebeh kol 12... sebelom balik mahalah farah drive gi kaed jap.. aku nak amik cd Across The Universe kak qil yang kak qil bagi kat kak husna... kak qil nak bagi mozek pinjam... mozek plak dalam keta dah pengsan dah... tak tau ar dier sedar ke tak suraya rakam dier tido... malangnye dalam video tu gelap je tak nampak pape...


aku balik bilik kak husna... baru je nak tido, annur mesej aku suruh balik bilik sendiri... kawan dier dah balik dah.. so aku pon pack barang2 aku dengan malasnya keluar pintu naik beberapa anak tangga pegi ke tingkat atas... bilik kak husna tingkat 2.. bilik aku tingkat 3 je pon...

No comments:

Post a Comment