Saturday, December 26, 2009

the chat

balik dari kuar ngan famili aku... lepas mandi aku terus online.... check fb.... and started to update my blog... sambil aku update tu aku tegur mozek kat ym... cis... menyesal aku tegur ko mozek...

muzz_boi89 : update video prank ke ?
KaYdEe : yep
muzz_boi89 : hoho
KaYdEe : syaf ade x online pg td ke?
KaYdEe : ptg td ke?
KaYdEe : ak nak gmbr ar
muzz_boi89 : ermm..xde kot
KaYdEe : ak x tgkp plak gmbr pkai hp ak
muzz_boi89 : ahhahaa
KaYdEe : gelak plak
KaYdEe : ak xkan publish
KaYdEe : kalo xde gmbr
muzz_boi89 : gelak lg ... HHAHAHAHAHHA !!!
KaYdEe : cis
KaYdEe : tgk ar ape ak tulis nnti
muzz_boi89 : okey
muzz_boi89 : let see
KaYdEe : tp xde gmbr ak xkan publish
muzz_boi89 : weh, bila nak prank syed ?
muzz_boi89 : haha
KaYdEe : kite cari stu masa
KaYdEe : kite gi serbu office dier kat kuantan
KaYdEe : hahaha
muzz_boi89 : ehh dia kan dah kat KL
muzz_boi89 : ade pulak kuatan ko ni pon..
KaYdEe : so xkan gi kuantan ar?
muzz_boi89 : mesti lah
KaYdEe : maksud ak syed
muzz_boi89 : haa prank dia kat uia
KaYdEe : dier dah x keje kat kuantan ar?
KaYdEe : bile?
KaYdEe : bile korg nak gi uia?
muzz_boi89 : dia ade je kat KL setahu aku la
muzz_boi89 : ko guna la kwn2 kau ke prank dia
muzz_boi89 : hehee
KaYdEe : susah nak sruh kwn2 ak
muzz_boi89 : buat lah mcm mana pun
muzz_boi89 : hehe
muzz_boi89 : kalau kita2 dia mcm boleh tau
KaYdEe : camana kalo ajak belacan skali?
KaYdEe : farah ke
muzz_boi89 : belacan dia kn ade hal sendiri pulak
muzz_boi89 : farah ade pulak masa nak prank2
muzz_boi89 : susah betol nk prank syed nehh
muzz_boi89 : dia je tak pernah kena cis
KaYdEe : hmmm
KaYdEe : kalo ngan syed
KaYdEe : ape yg bleh wat dier marah gile2?
KaYdEe : kalo curi dier nye ubat2 bina badan tu dier marah x?
muzz_boi89 : bina badan
muzz_boi89 : dia kan dh stop
KaYdEe : patot ar dah makin kurus
muzz_boi89 : aku rasa syed ni jenis cool juga
muzz_boi89 : susah ak nk tegok dia marah
muzz_boi89 : ade pun dia diam je
muzz_boi89 : heeh
KaYdEe : ha'ah kan
KaYdEe : camne kalo
KaYdEe : kite x wat dier marah
KaYdEe : kite wat dier happy je satu hari
muzz_boi89 : ermm, okey jugak
muzz_boi89 : kita asik prank bnda2 x baik je
muzz_boi89 : hehe
KaYdEe : btol2
KaYdEe : hahhaa
KaYdEe : kite jd baik yg pelik ar
KaYdEe : saiko dier skit
muzz_boi89 : ahhaa cool
muzz_boi89 : ape yang dia boleh hapi ?
KaYdEe : mcm ape dier ckp
KaYdEe : dier kan suke cite
KaYdEe : kite mcm stuju ar
KaYdEe : pastu mcm puji2 dier
KaYdEe : tp puji yg melampau gile
KaYdEe : hahahaa
KaYdEe : tp jgn smpai tergelak ar
KaYdEe : hahahaa
muzz_boi89 : ermm tapi puji mcm xde point pulak
muzz_boi89 : hehe
muzz_boi89 : tapi sttill kita
muzz_boi89 : ahhaha
muzz_boi89 : dia mesti dh dapt rasa
muzz_boi89 : syed2.. liat betol nak prank
muzz_boi89 : grr
KaYdEe : camne kalo
KaYdEe : ak teringin gak nak wat mcm yg gotcha tu
KaYdEe : kat hitz.fm tu
muzz_boi89 : nak pulak dia jwb phone cmtu
muzz_boi89 : plan aku kte prank dia kat uia
muzz_boi89 : hahahah
muzz_boi89 : pasti lain dari lain
KaYdEe : cmne nak sruh dier gi uia?
muzz_boi89 : senang je,
muzz_boi89 : kte cakap aa ade mkn2
muzz_boi89 : ade event yg best2 ke
muzz_boi89 : hahah
KaYdEe : pastu?
KaYdEe : kalo dier gi uia
KaYdEe : ape jd lepas tu?
muzz_boi89 : itu yang harus kita plan
muzz_boi89 : haha
muzz_boi89 : ade juga aku ajak dia g uia
muzz_boi89 : dia okey je
muzz_boi89 : kata beliau dh lama tak kesana
muzz_boi89 : hahaha
KaYdEe : bile leh wat ni?
KaYdEe : agak2
muzz_boi89 : minggu dpan la
KaYdEe : ha'ah kan
KaYdEe : ak kat uia je mggu dpn
KaYdEe : nnti ak bgtau farah ngan aishah amin
muzz_boi89 : cantek !!!
muzz_boi89 : moga hajat syed nak kena prank tercapai
muzz_boi89 : hahahahah
KaYdEe : ape yg ko pikir sebenarnye mozek?
KaYdEe : mcm ade agenda lain je
muzz_boi89 : ko baca kan kat stats aku
muzz_boi89 : status Fb *
muzz_boi89 : dia kata teringin nak prank
muzz_boi89 : dh bday dia kte x prank dia
muzz_boi89 : jadi, dia mesti x sangka kte prank
muzz_boi89 : sbab bday dia dh lepas
muzz_boi89 : hohoo
KaYdEe : ha'ah
muzz_boi89 : eh ko bizi ke
muzz_boi89 : aku nak email ko something jap
KaYdEe : email je la
KaYdEe : ak xde ar bizi mana
KaYdEe : tp lmbt rply ym je
KaYdEe : sbb tgh hadap blog lg
KaYdEe : smbil tggu syaf online
muzz_boi89 : from adam4289 taw
muzz_boi89 : aku nyer gmail
muzz_boi89 : sent
muzz_boi89 : cpat bukak
muzz_boi89 : urgent
KaYdEe : okay

aku terus bukak email.... as expected ade email baru from mozek... JOM PRANK SYED... wow.. mamat ni siap wat research lagi... bagus2... aku bukak email tu... aku click kat gambar yang email tu suruh download...


aku diprank... again~
CIS~

siblings


hari ni memang aku spend the whole entire day with my family... abah aku nak bawak kitorang satu keluarga mandi kat kolam air panas kat perak....

aku tunggu turn nak gune bilik air... i wish i had my own bathroom... tapi wish je la.. nak ade nye susah... takkan tibe2 nak tambah bilik air semata2 untuk aku gune sorang... selesai hal2 kat dalam bilik air... aku siap2 plak nak kuar... aku amik selendang... i'm getting use to wearing this type of tudung... ak dah mula selese and dah start reti pakai sendiri dah... sebelom ni mesi ade bantuan... aku turun tangga... i wanted to wait for the rest of the family members in the living room...

baem: "bajet yuna ar pakai tudung camni? hahahaha...".
he poked my head a couple of times... baem ngan aku beza setahun je.. then mail butted in..

mail: "akak tau tak kepala akak nampak besar gile pakai tudung camni... baik pakai tudung labuh je terus... "
mail plak beza ngan aku... 3 tahun...

baem: "betol... akak pakai tudung labuh atleast orang tengok budak ni huduh tapi beragama... hahahaaa..."
aku tunjuk muke bengang kat diorang... aku dah biase dah ngan adik2 aku nye usikan... setiap kali kalo aku pakai macam pompuan skit mesti diorang akan komen macam2...
kaydee: "eeee... sepak kang... biarlah akak nak pakai ape... akak tukar tudung je pon... "
baem and mael continued making up stupid stories about my head...

usop: "eh? ape akak pakai ni?... kain ke tu??"

i guess i'm not the only one in the family yang lambat.. yusof yang baru lepas dapat result pmr.. biasenye bile dah habis kelakar baru dier nak masuk skali wat lawak....


aku malas nak layan diorang... so aku naik atas... tapi kat atas pon boleh dengar cite2 dongeng diorang... argh!.. aku masuk bilik aku... adik aku fatimah tengah khusyuk main game online kat laptop aku...
fatimah: "akak... mah gune kejap ek laptop akak.. sekejap je"
aku angguk tanda setuju beri kebenaran gune laptop aku... and aku duduk kat sebelah fatimah... aku still bengang lagi ngan baem, mail ngan usop...
kaydee: "mah tau tak?"
fatimah: "ape?"

her eyes were focused on the skrin.. tapi aku nak gak cite kat dier...

kaydee: "pelik sangat ke akak pakai tudung ni... baem tu ntah pape ar... ade ke patot dier ckp..."

aku cite sume bende kat fatimah... by the time i was finish... aku pelik tengok muke dier berkerut2...

fatimah: "akak.. mah tak tau nak bagi princess ni pakai baju ape... mana lagi cantik? yang biru ke yang pink?"

and then it hit me... what on earth am i doing talking to an 8 year old who's playing dress up barbie games...
kaydee: " the blue one.."
fatimah: "tapi mah nak princess mah pakai pink"

kaydee: " kalo camtu amik yang pink ar"
fatimah: "yeah!"

aku masuk bilik parents aku... ayah aku dah turun bawah dah... mak aku plak baru je siap...
mak: "nape ni? muke masam je... kite nak gi jalan2 ni... tak baik gaduh2"

aku takdela rasa bengang sangat.. tapi muke aku naturally akan tunjuk ape aku rasa... aku tak pandai kawal expresi muke aku...
mak: "eh.. lawa anak mak pakai selendang... lilit sendiri ke ni?"
i love my mom... dier asyik ceria je... bile dengar mak aku cakap camtu... aku jadi happy sikit... childish i know... tapi anak mana tak suke dengar parents puji...

abah aku dah bising2 suruh sume orang masuk kereta... kitorang kene naik dua kereta... kereta perdana abah aku.. and kereta myv baem (dier bajet tu kereta dier)... aku sebenarnye kalo boleh nak naik skali ngan baem, mael ngan usop... tak tahan aku duduk dalam kereta abah aku dengar stesyen RIMA (irama asli warisan bangsa kekal di hati sepanjang masa... R. I. M. Aaaa~)... so aku gerak gi kereta myv...

aku try bukak pintu tapi tak leh... aku tengok dalam kereta... baem ngan mail dah sengeh2 dah... baem bukak tingkap kereta...
baem: " what makes you think you can ride with us sis?... hahaha~"
mail: "hanya orang yang ade lesen je ye bleh naik kereta ni... "

usop: "hahahaa~... "
kaydee: "ingat akak nak sangat ke naik kereta ni?.... baik naik ngan mak ngan abah!~"
aku sempat tumbuk baem sebelom dier tutup tingkap kereta dier... tapi aku tau sangat tak berkesan... badan dier macam batu...

aku patah balik naik kereta abah aku... abah aku diam je... tapi mak aku dah gelak2 dah...
fatimah: "akak nak handphone akak.. nak main game..."

aku biase nye akan ikot je ape fatimah nak... tapi kali ni memang takleh... aku takut handphone aku rosak..
kaydee: "no.. nak main game pakai handphone mak"

fatimah: "alaa... nak laa... please... please... nak laa..."

untuk 30 minute yang pertama perjalanan... tu je yang aku dengar dari mulut fatimah... and i kept saying the same answer... no.. no... and no...
mak: "fatimah... jangan ar camtu sayang... kakak has the right to say no... tu barang dier..."

aku kagum ngan kesungguhan fatimah dan minatnye yang mendalam terhadap game dalam handphone aku... she never gives up... ntah bape banyak kali dier tarik2 baju aku mintak handphone aku... tibe2 aku rasa macam dah senyap semacam... and ade bende berat kat paha aku... good.. she's asleep... pandai plak cari port letak kepala...

lepas dua jam perjalanan... kitorang sampai kat kolam air panas... aku suka gak tempat ni... macam kawasan kampung... penuh ngan pokok... ramai gak orang... sume datang ngan family masing2... aku memang dah cakap awal2 dah aku tak nak mandi... saje je ikot jadi tukang jaga barang... aku tau fatimah nak sangat mandi2 ngan mak aku... plus ngan cuaca tak menentu... kejap2 hujan... so aku malas nak mandi2...

mail: "akak jaga barang2 elok2 ek... yuna nyanyi la bersama rimba2... kali ni rimba2 jadi kawan akak..."
very funny~... aku selongkar beg aku.. cari earphone aku...

mak: " ijah kalo bosan... mak ade bawak buku... ijah bleh baca..."

mak aku pass buku... cahaya solat.. kat aku... at the same time music yang aku tengah dengar plak 3 oh 3- don't trust me... combination yang sangat la tak seswai... so aku bukak dulu buku yang mak aku bagi... sedar2 dah sejam ak baca buku tu... tapi bukannye masuk pon ape aku baca... aku banyak fikir pasal bende lain... so i started listening to music on my handphone... sedar2 dah sejam lebeh aku dengar lagu... batteri pon dah nak abis dah....

dari jauh aku nampak... adik2 aku tengah main2 air... diorang muke je macam bapak orang tapi perangai sume macam budak2 lagi...
dalam pukul 5 ptg kitorang gerak nak balik... diorang ni memang tak penat2 usik aku...
baem: " akak tau tak? kalo akak mandi tadi kan... akak mesti dah bleh hilang 2 kg tau..."
mael: "entah mandi air panas kot.. hahaha~"
kaydee: " yeke?... kira korang dah kurus skit ar ni?"

aku tak sedar yang diorang passing2 barang2 kat aku... sampai aku je yang bawak barang... kuang asam tol...
baem: " ingat akak pakai tudung tu.. akak cinderella ke?"
mail: " angkat barang tu elok2 skit ek... hahahahhaaa..."
aku senyum je kat diorang... and aku letak je balik sume barang tu kat lantai... nak tak nak diorang terpaksa gak amik balik barang2 tu... but they kept on laughing at me... ape yang kelakarnye ak pon tak tau ar...
then i saw my mom smiling at me...

mak: "ijah tau tak ijah la penyeri family ni... kalo ijah balik je mesti adik2 asyik gelak je... ceria je diorang"
abah: "hmmm~"


i never really thought of it that way before... aku jadi happy sikit... dengan confidence yang aku dah bina... aku jalan gi kereta myv baem... takde riak nak ejek aku kat muke diorang... aku bukak pintu kereta... tapi... tibe2 kereta tu terkunci...

baem: "what makes you still think you can ride with us sis?"
mail: " lulus dulu lesen tu... baru bleh naik kereta ni.."

usop: " hahahaa~"


aku wat muke bengang... but this time muke bengang aku tukar jadi sengeh... pastu aku pon gelak gak.. tapi bukan depan diorang ar (that'll be too weird)... aku gelak bile aku patah balik ke kereta abah aku (aku sanggup gelak sorang2).. aku tak marah pon.. why? because we're siblings... joking macam mana skali pon... you can never take them seriously...


Monday, December 21, 2009

the fiesta


tanggal 20 disember 2009... aku, inas, kak husna, aina, shazu, ajis, pijan ngan syakir pegi sunway pyramid... kat situ ade satu event ni... event yang ditunggu-tunggu oleh sume peminat cosplay ngan comic... COMIC FIESTA 2009~

i'm not really a fan of comics or cosplay... boleh kira bape banyak komik aku baca dalam hidup aku... and i definately never dressed up in costumes before... i was more of a novel and handycam freak... but i have to admit... its interesting when you get to see what other people take interest in, for a change...

lebeh kurang pukul 8.30 pagi (yes.. i know.. awalnye)... kitorg bertolak gi putra and from there kitorang kene gi kelana jaya... (yes.. i know.. hujungnye)... tapi aku tak rasa pon perjalanan tu jauh... maybe sebab aku banyak mengarut ngan inas sepanjang perjalanan...

sampai je sunway pyramid... kitorang terus pegi convention centre... we went to the counter and bought our tikets... we each got a one academy plastic bag (aku rasa ni kira goody bag ar).. tapi ainaa nye cam berat semacam rupe2nye ade majalah dalam tu... mungkin hanya plastic tertentu je yang dapat majalah...

aku pandang sekeliling... not really as many people as i expected... mungkin sebab masih awal pagi lagi... but i was wrong... tu baru kat luar... kat dalam ramai lagi orang... kitorang terus masuk convention hall tu... saje round2 dulu sebelom lunch...

video

aku tengok handphone aku... i was waiting for syaf or suraya to message... diorang pon datang gak comic fiesta... suraya, syaf, mozek, fatin ngan adik fatin najwa (yang memang fanatik cosplay) bertolak dari bangi... mozek dapat tiket free sebab ada limkokwing nye booth... displaying their video games.. and sume orang bleh main for free... aku sempat gak tengok game mozek... tapi tak sempat main....

inside... there were artist booth where they sell anime keychains, comics, art craft, drawings and macam2 lagi... aku teruja tengok barang2 comel... tapi aku tau kalo aku beli... aku takkan gune... so aku hanya melihat sahaja... one of the best part is you get to see live how they draw anime...

skali lagi aku pandang sekeliling... where did all my friends go? tadi sume masuk skali.. sekarang sume dah berpecah... tinggal aku, kak husna ngan inas je jalan2 cuci mata... aku suke tengok orang2 cosplay... diorang memang betol2 in character (tapi aku tak kenal character diorang)... sampai satu tahap... aku jadi segan... segan sebab aku tak pakai costume macam diorang...

aku tau diorang tak puas lagi jalan2 kat dalam comic fiesta tu... tapi kitorang kuar kejap pegi burger king for lunch... a group of people in costumes duduk kat meja sebelah kitorang je... aku kagum diorang bleh pakai baju tu sampai kat burger king... meaning diorang jalan2 kat sunway pakai costume...

video

after lunch, kitorang masuk balik comic fiesta... pukul 1 ada show... when we got there... aku tekejut gile tengok dewan tu penuh gile... macam dah sampai tahap maksimum nye bilangan orang bleh muat je...

aku suka tengok dua orang MC pada hari tu... diorang sangat kelakar...

video

aku rasa macam penah nampak orang ni... muka dier familiar gile... a guy... berumur lebeh kurang macam ayah aku je... tengah pimpin tangan anak2 dier yang tengah teruja nak masuk comic fiesta... eh? ni bukan pelakon ke???? aku tau tu pelakon.. khairil anwar.. sebab aku memang selalu tengok drama ngan mak aku.. aku terdiam tak kata ape2.. speechless la plak tibe2 sampai aku tak sedar aku tak on camera... ingatkan aku tengah rakam... aku jadi seronok... nak try rakam dier... kak husna ngan inas terpaksa layan aku... aku nak gak rakam dier... somehow i manage to spot him in this big of a crowd...

video

dah lewat petang dah... and it was time to head back to UIA... suraya, mozek, syaf ngan fatin dah keluar dulu dah... syaf nak beli hadiah wedding akak dier... tak lama lepas tu... kitorang plak nak balik... tapi bleh plak kitorang sesat sampai naik jejantas dua kali... patotnya tak payah cross pon jalan tu... dah la sebelom ni sesat masa nak cari surau... but i was kinda happy and excited... sebab ada perkara untuk dirakam... tapi yang lain sume dah mula penat and sakit kaki...

video

dah nak masuk maghrib dah... kalo naik bus mesti tak sempat nak solat... so kitorang amik keputusan solat ngan dinner kat sunway je... masing2 dengan hati yang bercampur2 perasaan masuk balik sunway... siapa sangka kitorang akan masuk balik sunway ni... lepas solat (and lepas banyak kali pusing cari surau)... shazu ngan ajis nak sangat main bende ni... i'm not really sure what this machine is called... mesin menari kot... but it was fun...

video

kitorang makan malam kat kfc... masing2 dah gila dah time ni... keje bertimbun tunggu kat uia tu... syakir ngan pijan yang dah balik dulu ngan kawan2 diorang sume dah sampai uia... kitorang je yang masih kat sunway lagi...

lepas makan... kitorang pon naik ar bus yang betol... and sampai uia dalam pukol 11 mlm... dalam bus shazu promote komik rakuen... komik yang dier dapat tawaran jadi guest artist... perjalanan pulang bagi aku... tak rasa jauh sangat... sebab kitorang banyak mengarut... sedar2 dah nak sampai dah putra...

video


Friday, December 11, 2009

the task

we have a new lecturer... she's gonna take bro fakhul's place and besides being the studio master.. she'll be teaching the interior design students as well...

she seems nice... lembut je cara dier cakap... selepas sesi berkenalan ngan sume budak studio (bende biase cam kene bagitau nama, asal dari mana, anak keberape, majoring ngan kenapa pilih majoring tu), she gave us a task... a little task... tapi bagi kitorang cam agak leceh ar... kitorang sume kene wat artwork yang melambang diri sendiri... aku dengar je ni memang aku mengeluh...ni keje zaman matrik ni...

aku memang dah lama ar tak pegang berus ngan water kaler ngan sume bende2 seni... nasib baek madam cakap bleh pilih medium sesuka hati... aku pon wat ar pakai photoshop... aku punye ar beria2 cari gambar2 kat internet yang ade artistics kalers macam header blog di atas tapi last2 jadi macam kat bawah ni....


and ofcourse... we all had to do a presentation on this... aku nye presentation lebeh kurang macam ni... lebeh kurang ar~


kaydee: "i am a.. (aku time ni dah terpikir dah kene memperkenalkan diri dulu tapi dah terlajak cakap biar je ar)... i am a straight forward person.. very straight forward... that's why my artwork is like this.. its very straight forward... i believe that no matter how old we get... we still have a little child in us... that's why i have choosen different expressions of a little girl... its a girl because i'm a girl..."

someone: "and blonde~"

madam: "are you blonde? why is she blonde? nape dier orang putih?"

kaydee: "saya dah try cari dah orang melayu kat internet tapi takde~ hehe~" (aku senyum kambing dan terus sambung presentation aku).. i can be wacky and fun.. i love having my friends around... i'm full of suprises...

madam: "what do you mean by full of suprises?"

kaydee: "well... its not just that i'm the one that suprises other people... it's also.. that i tend to suprise myself as well... "

madam: "eh? macam mana tu?"

kaydee: "macam... 'ish! tak sangka ar saya bleh wat macam tu!' "(ak try wat keadaan di mana aku terkejut and continued).. i'm also easily confused.. i got confused while spelling confused..

madam: "is that really how you spell confused? ade i ke?"

kaydee: "no.. i got confused while spelling confuse..." (i'm not joking here.. i was really confused on spelling that word, aku sedar aku salah eja lepas dah print)

madam: "is your confuse face like that? show me your face bile dah dekat2 nak submit project.. muka awak macam mana?"

kaydee: (tunjuk muke tensyen and sambung balik presentation).. i'm also happy and bright...
madam: "is that true?" (she asked my studio mates)... can you easily tell her mood by just looking at her face?

everybody: "yeeeesssss~~~"

kaydee: cis~ (dalam hati)... "at certain times... i can get really serious and can make decisions very maturely (iye la tu kaydee~)... which goes back to the fact that i'm full of suprises.. and i suprise myself.. but mostly (aku tunjuk board aku sambil pusing2 jari aku tunjuk kat board tu) i'm blur... mostly i'm blur... and my real name is khadijah but everybody calls me kaydee (aku tunjuk kat KAYDEE)".. err.. that's all...

madam: "it's okay of you like people calling you that.. tapi nama ni kene ade makna.. tapi takpe la.. so you want me to call you kaydee as well? kaydee ke khadijah?"

kaydee: "kaydee... my mom calls me khadijah when i'm in trouble"

madam: "hahaha.. dah tau dah kalo marah nak panggil awak ape.. khadijaaah~" (yeaaahh.. that gave me goosebumps, i smiled at her and walk back to my seat)

mula-mula madam suruh wat bende alah ni memang ramai complain.. tapi lepas present rasa best ar plak... kelakar tengok budak2 studio aku interpret diri masing2 dalam artwork...

Monday, December 7, 2009

meet my room



akhirnye abis gak cuti aku... dah kene pulang ke UIA balik... biasenye aku akan balik UIA ngan suraya... tapi sem ni... suraya dah start praktikal.. tapi ak tetap balik gak ngan suraya sebab dier nak amik barang2 yang dier tinggalkan kat bilik dier kat sumayyah... kali ni kitorg pegi UIA awal gile.. dalam pkol 8.30 pg bertolak...

i didn't really sleep well the night before... sibuk packing... its weird how my stuff seems to be everywhere.. tak penah setempat... aku musykil sangat2... so everytime aku packing mesti aku macam buat penjelajahan satu rumah...
kitorang sampai UIA dalam pkol 9.30pg and terus pegi mahallah sumayyah... aku tolong suraya angkat barang2 dier masuk kereta... aku ikot suraya naik tangga ke bilik dier.. a girl (she seems younger) greeted us with a smile...

suraya: erm... kitorang datang nak amik barang...
the girl: oh.. masuklah..

i've been to suraya's room a few times before... and i don't remember her roommate looking like this... mungkin budak ni bakal stay bilik ni sepanjang sem ni... aku ngan suraya start angkat barang-barang yang ade kat atas meja and bawak kuar bilik... aku ingat kan dua kotak tu je... rupe-rupenye ade lagi satu beg baju besar kat bawah katil... ngan satu lagi kotak besar... there's no way suraya mampu nak angkat kotak2 berisi buku2 ngan notes ni... aku tengok dier angkat.. dah macam sotong dah kaki dier gerak sambil angkat barang2 tu... so aku pon tukar ngan suraya... biar dier angkat kotak yang lebeh ringan.... by the time kitorg dah habis angkut barang... masing2 dah sakit belakang...


setel dah hal kat sumayyah... kitorang gerak gi mahallah ameenah plak... aku nak register and amik kunci bilik... tiap2 sem proses check-in dier sama je... tapi aku tetap lost... aku tetap silap pegi counter...



bile dapat je kunci... aku hanya mampu melihat pada kunci aku yang huduh... dulu cantik je keychain kunci ni... masa memang mampu mengubah manusia dan benda...

kitorang trus gerak pegi blok aku... don't get me wrong... i love my mahallah.. really i do... but why does it have to have so many stairs? mahallah ameenah la satu2nye mahallah yang ade banyak sangat laluan bertangga... bukan ape... aku kesian gak kat beg roda aku...

video

one of the reasons why i love mahallah ameenah so much is because of the rooms... biliknye sangat luas and bilik air ade kat dalam... masuk2 je aku nampak roommate aku qila tengah kemas2 barang dier... qila baru sampai gak rupenye.. qila nampak je suraya ngan video camera dier trus masuk compartment dier... suraya was kind enough to be my camera man for that day...(ini peluang yang sangat jarang ade).. so lets meet my room~

video

abis je angkut barang2 aku kat bilik aku... aku ngan suraya kuar gi jusco for lunch... aku dah lama tak rakam car sing along... walopon ni tak dikira sebagai car sing along.. tapi boleh ar jd car sing along...
video

shoot i just remembered i forgot my towel.. i left it at home... nasib baek aku ingat masa kitorang still kat jusco lagi... so aku pon beli la tuala... balik dari jusco suraya hantar aku kat UIA balik and dier trus gerak balik ke bangi... dier kene teman mak dier gi kenduri kawen plak...

i started unpacking my stuffs... one minute i was on the floor folding and arranging my shirts in my warddrobe ... and the next thing i knew... i was on my bed and it was 6pm... and aku still tak siap unpacking lagi...

the al-barakah




ahad aku dah nak balik UIA dah.. jadi sebelom balik UIA aku nak gak try makan kat kedai arab yang diorang ni selalu makan... dengar cite makanan kat situ sedap... so malam sabtu tu aku dinner kat al barakah kat cyberjaya ngan suraya, niman, epud, mozek, syaf, dalee, far ngan fatin...


air mineral tetap menjadi pilihan aku dimana- mana sahaja aku berada... but i wonder what barbican means...




Monday, November 30, 2009

vampires on ice

aku masih tengah cuti dan bagi mengisi cuti aku yang sekali lagi aku nak tekankan sangatlah pendek... last sunday, i went ice skating with suraya, niman, syaf, aishah amin, syef, epud and zoey a.k.a belacan... and then after that we went to the movies and watched new moon (yeah!!!!!! i'm yeahing and shouting as loud as i can)... kali ni aku tak rakam sangat... sebab aku main ice skating... niman yang banyak rakam...

plan asal nak kumpul pukol 10 pagi and terus bertolak pegi sunway pyramid... tapi kitorang pegi lambat sikit sebab tunggu syef mandi... zoey a friend of the boys sebenarnye jiran syef je... and he joined us as well... aku dah banyak kali dengar epud cite pasal belacan2... aku ingat dier teringin nak makan belacan... rupenye2 dier panggil zoey ni belacan... aku tak kenal zoey ni... but he turns out to be okay... memang boleh masuk ar...


sampai je kat sunway pyramid and selepas beberapa kali gagal dapat parking tapi akhirnye dapat gak, kitorang terus pegi beli tiket wayang... and then pegi lunch kat burger king...

habis lunch kitorang terus gerak pegi ice rink... aku dah debar2 dah time ni... last time i went ice skating, i didn't really skate much... aku banyak tepek kat dinding je... and aku jatuh once.. tapi jatuh skali dah cukup nak buat kaki aku mengigil...

niman ngan syef tak masuk main skali... syaf yang mula2 tak nak berjaya dipujuk oleh aku ngan aishah... as i was about to get in the ice rink and join the others... suraya plak ade problem ngan skate dier... longgar sangat.. so aku tunggu suraya tukar skate lain... by the time aku ngan suraya nak masuk main.. sume orang kene kuar dari ice rink sebab mesin besar tukang cuci ais tu nak buat keje.. (aku tak tau nama dier ape)... so time tengah tunggu nak masuk balik... aku tangkap2 gambar pakai phone aku...

lama jugak la mesin beroda tu melakukan tugas... bila dah boleh masuk dalam ice rink tu... aku terus lupa kejap perasaan cemas tu... somehow kali ni rasa lebeh stabil la... maybe sebab dah second time kot... tapi aku tetap melekat kat dinding... demi keselamatan... tapi belacan tibe2 ajak bergambar ramai2 kat tengah... aku ngan syaf pon beranikan la diri... nak tangkap gambar punye pasal... ni gambar yang niman amik dari luar rink...


lepas tak puas main ice skating... kitorang pegi tengok wayang plak... tengok cite sekuel twilight new moon... bawah ni gambar poster movie ni yang aku amik kat internet....
aku... agak kecewa dengan new moon... the only best part of the movie was when dakota fanning's scene came up... salah aku jugak... i can get extremely excited about certain things sometimes... and when it didn't turn out the way i expected it to be... i get disappointed...

sepanjang movie ni aku perasan the guys sume dah ngantok... sume dah bosan layan cite newmoon yang agak lambat ni... diorang siap main baling2 popcorn lagi.. and i think one or two of them fell a sleep...

lepas movie ni abis... aku toleh tepi... suraya muke agak tak puas hati ngan ending dier... syaf ngan aishah macam muke biase.. tapi aku tau diorang bosan tengok cite ni... pastu aku toleh belakang... epud, belacan, niman ngan syef pandang aku ngan pandangan kosong... kesian diorang terpakse tengok cite ni sebab aku nak sangat tengok... hehehee.. sori ar korang... but let's look at the bright side... atleast bleh jadikan ni pengalaman korang tengak movie tak best~